Elballagtak a református gimnázium végzősei

A Csokonai Református Gimnázium végzősei május 4-én, szombaton délelőtt mondtak végső búcsút az Alma Maternek. A huszonhat ballagó, a hagyományoknak megfelelően, a Festetics Kapun lépett ki jelképesen eddigi iskolájuk életéből. Az ünnepség természetesen idén is a Csurgói Református Templomban zajlott istentisztelettel, búcsúbeszédekkel.

Elballagtak a református gimnázium végzősei

Május 4-én, szombaton délelőtt kettő osztály 26 végzőse köszönt el a Csokonai Református Gimnáziumban. A ballagók a szokás szerint utoljára még körbejárták az intézményt, melynek végén, a Festetics Kapuhoz érve, szimbolikusan is kiléptek az iskola életéből. Itt nem maradt el ez alkalommal sem a kisiskolások búcsúéneke.

 

Ezt követően mindenki átvonult a ballagási rendezvény másik helyszínére, a Csurgói Református Templomba. Itt elsőként a zászlóátadás ünnepélyes ceremóniája zajlott le, majd rövid istentisztelet kezdődött. A nyitóének után igét ez alkalommal Bátki Dávid hirdetett, aki egykoron a Csokonai Gimnáziumban végzett.

 

A folytatásban Uszkay Huba vármegyei lelkészi jegyző köszöntötte az ünnepelteket, egy János evangéliumának 17. fejezetéből hozott igével.

 

Mindkét ballagó osztály nevében elköszönt egy-egy maturandus, könnyeikkel küszködve.

 

A legjobban teljesítők jutalomkönyveket vehettek át, kiemelkedő tanulmányi, sport, illetve közösségi munkájukért. Az ünnepi pillanatok zárásaként pedig a patinás gimnázium igazgatója engedte útjára a végzősöket.

 

A ballagás a Himnusz eléneklésével fejeződött be. A iskolai és a családi ünnepséget követően a végzős fejében pedig nyilván már a hétfőtől megkezdődött érettségi vizsgák jártak, melyek ráadásul már az új rendszer szerint zajlanak.