Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

Az elmúlt hétvégén ünnepélyes keretek között elballagtak a Csurgói középiskolák végzős tanulói. Idén a Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskolában a hagyományoktól eltérően az intézmény aulájában rendezték meg az eseményt. A középfokú tanintézetben hat osztály tanulói mondtak végső búcsút iskolájuknak.

Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

A Kolping Szakgimnáziumban az időjárás viszontagságait kiküszöbölve az iskola aulájában búcsúzhattak a ballagó diákok. A hat osztály tanulói hagyományosan az osztályfőnökök vezetésével utoljára még tettek egy sétát, majd elfoglalták helyeiket az ünnepi rendezvény helyszínén. A hivatalos ünnepség kezdetén közösen elénekelték a Himnusz, majd az egyházi intézmény lelki vezetője Göndics János esperes-plébános mondott köszöntőt.

 

Az ünnepi program„Az álomvilág” című dallal folytatódott. A kulturális műsor után Vargáné Nagy Viola igazgató ünnepi gondolataiban hasznos útravalókkal látta el a végzősöket, majd a beszéd folytatásában a szülőkhöz és a kollégáihoz is szólt.

 

A végzősök részéről Orsós Viktória és Szőllősi Krisztián tolmácsolta a ballagók üzeneteit.

 

A ballagási ünnepség utolsó pillanataiban a végzős tanulók elhagyva az aulát az iskola bejáratánál a lufik elengedésével búcsúztak.