Fél évvel meghosszabbodott a szálloda befejezési határideje

Hat hónappal meghosszabbította a képviselő-testület az élményfürdő és szálloda építésének a befejezési határidejét a legutóbbi ülésén. Erre azért volt szükség, mert február 28-án lejárt. A döntéshozatalt mintegy egyórás vita előzte meg a tárgyalása kapcsán, ahol ismét csak több szó esett az uszoda bezárásáról. A kivitelezési munkálatok folytatásához és az uszoda megnyitásához egyébként az önkormányzat plusz forrásigényt adott be a megfelelő szakminisztériumhoz.

Fél évvel meghosszabbodott a szálloda befejezési határideje

Mindössze három napirendi pont várt döntéshozatalra a képviselő-testület február 23-án megtartott ülésén, de mégis hosszabbra nyúlt. Ennek oka az első előterjesztés volt, melyben az élményfürdő és szálloda kivitelezési szerződésének a módosítása került megtárgyalásra és megvitatásra. Egészen pontosan a február 28-án lejáró befejezési határidő ismételt meghosszabbítása. Elsőként Ilia Csaba mondta el markáns véleményét, javaslatokat is megfogalmazva.

 

A felvetésekre Füstös János polgármester válaszolt. Városunk polgármestere hozzátette azt is, az építkezés forrásigénye mellett a sportlétesítmények működtetéséért is felelős Honvédelmi Minisztériumba elment az a 60 millió Ft-os kérés is, mellyel a Városi Uszoda ismét megnyitásra kerülhet. Ezt követően Vargáné Hegedűs Magdolna kért szót, majd Ilia Csaba felvetéseire Vörös Mátyás is reflektált.

 

Természetesen a kivitelező cég képviselője is hozzászólt, de inkább az uszoda bezárásának a kérdéséhez kapcsolódva. Ilia Csaba módosító javaslatait illetően többen is elmondták aggályaikat. Ezek végül nem kerültek támogatásra. Az eredeti határozati javaslat, vagyis a kivitelezés befejezése határidejének a fél évvel történő meghosszabbítása viszont igen. A kért pluszforrás megítélésének a függvényében viszont ez tovább tolódhat.