A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csurgón is

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Ebből az alkalomból került sor rövid városi ünnepségre, múlt héten, pénteken délután az önkormányzat épülete mellett. Beszédet ezen az alkalmon Ledniczky Miklós Jánosné, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője mondott. Ezt követően került sor a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblájának a megkoszorúzására.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csurgón is

Az Országgyűlés 2000. júniusában fogadta el, hogy minden év február 25-e a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Csurgón, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan, az eseményre az önkormányzat épülete mellett került sor február 24-én, pénteken délután, ahol ez alkalommal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője osztotta meg gondolatait a kegyetlen időszakkal kapcsolatosan.

 

Ledniczky Miklós Jánosné a folytatásban a Terror Háza Múzeum főigazgatójának a mondatait idézte fel, majd a megemlékezésben természetesen Csurgó és környéke is megemlítésre került. A teljesség igénye nélkül, jó néhány helyi család kerültek felsorolásra, akik a kommunizmus áldozataivá váltak, illetve egy könyvidézet is elhangzott attól a személytől, aki szeretteivel együtt szenvedő részese volt a kegyetlen időszaknak.

 

A beszédet követően a jelenlévők az önkormányzat épületének a főút felőli részére mentek át, hiszen ott található a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája, amelyet többen is megkoszorúztak. Ezzel zárult a városi megemlékezés.

 

 

 



Műsor

Május 5. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból

  8.44: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.44: Így történt – archívműsor

14.30: Forgószínpad – színházi magazin

15.00: A szomszéd vár - tudományos magazin

15.33: Csurgói KK – HE-DO B.BRAUN Gyöngyös NB I-es bajnoki férfi kézilabda             mérkőzés

17.00: Ecsetvonások, székelyesen – dokumentumfilm

17.53: Vallási magazin – mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból

18.36: Csurgói Hírmagazin

19.20: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár