A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csurgón is

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Ebből az alkalomból került sor rövid városi ünnepségre, múlt héten, pénteken délután az önkormányzat épülete mellett. Beszédet ezen az alkalmon Ledniczky Miklós Jánosné, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője mondott. Ezt követően került sor a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblájának a megkoszorúzására.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csurgón is

Az Országgyűlés 2000. júniusában fogadta el, hogy minden év február 25-e a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Csurgón, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan, az eseményre az önkormányzat épülete mellett került sor február 24-én, pénteken délután, ahol ez alkalommal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője osztotta meg gondolatait a kegyetlen időszakkal kapcsolatosan.

 

Ledniczky Miklós Jánosné a folytatásban a Terror Háza Múzeum főigazgatójának a mondatait idézte fel, majd a megemlékezésben természetesen Csurgó és környéke is megemlítésre került. A teljesség igénye nélkül, jó néhány helyi család kerültek felsorolásra, akik a kommunizmus áldozataivá váltak, illetve egy könyvidézet is elhangzott attól a személytől, aki szeretteivel együtt szenvedő részese volt a kegyetlen időszaknak.

 

A beszédet követően a jelenlévők az önkormányzat épületének a főút felőli részére mentek át, hiszen ott található a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája, amelyet többen is megkoszorúztak. Ezzel zárult a városi megemlékezés.

 

 

 Műsor

Május 28. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból

  8.38: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.45: Testületi ülés (2023. május 25.)

14.54: Így történt – archívműsor ismétlés

15.42: Csurgói KK – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

17.02: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

17.35: Generációnk – nyugdíjas magazin ismétlés

18.14: Csavargók – dokumentumfilm ismétlés

19.17: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

19.54: Csurgói Hírmagazin ismétlés

20.39: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár