Lezajlott a virágosítás első üteme

Lezajlott a virágosítás első üteme ezen a héten. Az önkormányzat várta a segítő lakossági kezeket is, melyek, ha kisebb számban is, de azért érkeztek. A három napon keresztül zajló akcióban Alsoktól Felső-Csurgóig ötezer-háromszáz virág került elültetésre. Füstös János polgármester elmondta, minden évben szeretnék ezt megtenni, hogy minél színesebb legyen Csurgó.

Lezajlott a virágosítás első üteme

Május 22, 23 és 24-re, vagyis szerdára, csütörtökre, illetve péntekre hirdette meg az önkormányzat virágosítási akciójának az első ütemét, amely az időjárás függvényében sikeresen le is zajlott.

 

A pontos program szerint az első napon, tehát szerdán Alsokban a fás ligetnél, majd a központban a világháborús emlékműnél, illetve a Polgármesteri Hivatal előtt és a körforgalom szigetén zajlottak a munkálatok. Mindez csütörtökön délelőtt Felső-Csurgón folytatódott több helyszínen, melyet követően a múzeummal szembeni részen kerültek elültetésre a virágok. Pénteken pedig, az első ütem utolsó napján a Hegedüs Üzletházzal szemben lévő, Országzászló körüli, a Tűzoltóság körüli és a központban, a város karácsonyfájának helyet biztosító területszínesedett mega szorgos kezeknek köszönhetően.