Magas állami kitüntetést kapott a Csurgói Városi Televízió főszerkesztője

Augusztus 20-a alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami művészeti és tudományos díjakat adott át a Pesti Vigadóban. Az esemény egyik csurgói díjazottja, nagy büszkeségünkre, televíziónk főszerkesztője, Garai Lajos volt, aki Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A magas állami elismerést, több mint három évtizedes kimagasló szakmai tevékenységéért érdemelte ki

Magas állami kitüntetést kapott a Csurgói Városi Televízió főszerkesztője

Garai Lajos személye Csurgón és a térségben egybeforrt a televíziózással, a lakosság tájékoztatásával. Egy életpálya, amely az értékeket őriz és ezt továbbadja a következő generációknak, amely közösséget épít, szebbé, jobbá formálja szűkebb környezetét, példát mutat és tesz arról, hogy ez az örökség fennmaradhasson.

 

Ahhoz, hogy a jelenlegi minőségben végezhessék a munkájukat, tájékoztathassák a nézőket, a televíziós szakembernek munkatársaival együtt nagyon sok kihívásnak kellett megfelelniük. Mindehhez hozzájárultak tanulmányai is, hiszen 2007-ben a főiskolai művelődésszervezői diploma, mellé egyetemi végzettséget is szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. A CSTV szakmai munkáját nemcsak helyben ismerik el, hiszen anyagaikat, megyei, illetve országos csatornák is átveszik.
Önálló munkái közül a dokumentumfilmeket lehet kiemelni, amelyeket Csurgó testvérvárosaiban forgatott: Franciaországban, Erdélyben, Japánban, Horvátországban, valamint az „Őrtilostól-Barcsig Kalandozások a Dráva mentén” című turisztikai film.

 

Garai Lajos kitüntetéséhez Bíró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés Elnöke is gratulált. A következő szavakkal méltatta a szakember tevékenységét: „Köszönöm, hogy eddigi munkásságoddal öregbítetted Somogyország hírnevét, hogy hivatásod legjobbjai között tarthatja számon nem csak vármegyénk közössége, hanem az egész ország. Meggyőződésem, jó helyre került ez az elismerés, hiszen ezzel vármegyénk egyik kiemelkedő tudású szakemberének munkáját ismerték el. Köszönöm mindazt, amit a csurgói polgárok tájékoztatása érdekében évtizedekig tettél.” A Csurgó TV munkatársai nevében is szeretettel gratulálunk az elismeréshez.

 

 

 Műsor

Október 2. hétfő

18.20: Torna időseknek: kartorna állva

18.30: A szomszéd vár - turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Torna időseknek: kartorna állva

19.27: Így történt – archívműsor

20.05: Képújság

22.00: Csurgói Híradó ismétlés

22.17: Így történt – archívműsor ismétlés

22.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

23.25: Képújság

 

Október 3. kedd

  7.00: Csurgói Híradó ismétlés

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó ismétlés

10.17: Torna időseknek: talajtorna

10.27: Képújság

13.00: Csurgói Híradó ismétlés

13.17: Így történt – archívműsor ismétlés

13.55: Képújság

16.00: Csurgói Híradó ismétlés

16.17: Torna időseknek: talajtorna

16.27: Képújság

18.50: Torna időseknek: talajtorna

19.00: Csurgói Híradó ismétlés

19.17: Így történt – archívműsor ismétlés

19.55: A szomszéd vár - turisztikai magazin ismétlés

20.25: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár