Másodszor ülésezett februárban a képviselő-testület

Februárban immár másodszor hívta össze Füstös János polgármester a képviselőket döntéshozatalra. Három téma várt megvitatásra: az élményfürdő és szálloda építési szerződésének a módosítása, a III. sz. háziorvosi körzet további működtetése, illetve a II. sz. háziorvosi körzet feladatellátási szerződésének a módosítása. Mindhárom esetben az előterjesztést támogató határozat született.

Másodszor ülésezett februárban a képviselő-testület

Február 23-án, csütörtökön délután újabb testületi ülésre került sor ebben a hónapban. Összesen három előterjesztés várt döntéshozatalra, melyek közül elsőként az élményfürdő és szálloda kivitelezői szerződésének a hat hónappal történő meghosszabbítása volt a téma.

 

Ilia Csaba kérdésre Füstös János polgármester elmondta, most egy 850 millió Ft-os összegű támogatási kérelem van a kormány előtt a komplexum befejezéséhez. A képviselő a választ követően módosító indítványt tett.

 

Több képviselő is jelezte, el tudják elfogadni azt, hogy utolsó határidő módosítás legyen, de csak akkortól számítson a fél év, amikor megkapta a kivitelező cég az újabb pénzügyi forrást a minisztériumtól. Így Ilia Csaba javaslatai nem kerültek támogatásra. Az eredeti határozati javaslat viszont igen.

 

Következett a második téma, a III. sz. háziorvosi körzet további működtetése. Ennél az előterjesztésnél négy határozati javaslatban kellett dönteni, melynek a legfontosabb része, hogy az önkormányzat saját állományába felvesz és foglalkoztat egy egészségügyi dolgozót, gyakorlatilag egy asszisztenst. Az egyhangú megszavazása után harmadikként a II. sz. háziorvosi körzet feladatellátási szerződésének a módosítását tárgyalták. Csakúgy, mint az előzőre erre az utolsó napirendi pontra is mindenki „igen”-nel szavazott.