Több, mint száz munka érkezett a rajzversenyre

2022-ben az önkormányzat egy határon átnyúló projekt keretében ”Mura-Dráva vidék kincsei gyermekszemmel” címmel rajzpályázatot hirdetett. A kiírásra nagyon sok munka érkezett. Ennek az eredményhirdetésére pénteken, a Magyar Kultúra Napi városi ünnepséget zárásaként került sor.

Több, mint száz munka érkezett a rajzversenyre

Több, mint száz rajz érkezett mintegy tíz általános iskolából arra a pályázati felhívásra, melyet az önkormányzat írt ki a tavalyi esztendőben. Címe: Mura-Dráva vidék kincsei gyermekszemmel. Pénteken, vagyis január 20-án este, a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott városi ünnepség záró eseményeként, ünnepélyes keretek között került sor a megérdemelt díjak átadására.


Az 1-2. osztályosok között különdíjat Kálmán Dóra, a református iskola tanulója kapott, míg az első helyet Kunics Fanni nagykanizsai diák érdemelte ki. A 3-4. osztályosoknál Horváth Ádám lett különdíjas a Rákóczi Iskolából. Szintén Nagykanizsáról érkezett az első helyezett Zámbó Boglárka személyében. Az 5-6-soknál Szabó Villő kapta a különdíjat, míg Kuzsner Zsófia rajza lett a legjobb a zsűri szerint. Ők mindketten Nagykanizsai iskolába járnak. A legidősebbeknél, vagyis a 7-8. osztályosok között a Rákóczi Iskola tanulója, Ősze Anna érdemelte ki a különdíjat. Az első helyezett pedig Héjjas Hanna, az Eötvös Iskola diákja lett.


A rajzpályázatot egy határon átnyúló projekt segítségével tudta meghirdetni az önkormányzat. Füstös János polgármester elsőként ezt emelte ki az eredményhirdetés zárásaként, majd a megjelent vendégek figyelmébe ajánlotta a kiállítást. A zárógondolatokat és a Szózat eléneklését követően a vendégek nagy érdeklődéssel tekintették meg a rajzpályázat munkáiból készült kiállítást.