Győzelemmel búcsúzott a férfi kézilabda csapat ettől az évtől

Lejátszotta idei utolsó mérkőzését férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta az újonc PLER-Budapest együttesét, soraiban az Európa Bajnok, ifjúsági világbajnok Dissingert. A német játékos aztán Csurgón is letette a névjegyét, hiszen 11 góllal terhelte meg a kapunkat. De mindez kevés volt a vendégeknek a sikerhez. 17:15-ös félidőt követően végül 35:30 arányban sikerült megnyerni a találkozót.

Győzelemmel búcsúzott a férfi kézilabda csapat ettől az évtől

December 9-én, vagyis múlt héten, szombaton lépett pályára ebben az esztendőben utoljára tétmeccsen férfi kézilabda csapatunk. Az egyik újonc, a PLER-Budapest látogatott el a Sótonyi László Sportcsarnokba. A fővárosi együttes októberben egy világhírű játékost tudott igazolni a német Christian Dissinger személyében. A 15-ös mezben pályára lépő, egykori válogatott játékos Európa Bajnokságot, ifjúsági világbajnokságot, illetve egyszer Bajnokok Ligáját tudott nyerni, illetve olimpiai bronzérmes. Hiába állt távol egymástól a két csapat a tabellán, szoros mérkőzésre lehetett számítani, hiszen jó formában érkeztek Csurgóra a vendégek, mivel az utolsó három bajnokijukat megnyerték úgy, hogy a Balatonfüredet is sikerült legyőzniük. Nagy gólpárbajjal kezdődött a találkozó, hiszen az ötödik perc végén 4:4 volt az állás. A német játékos már ekkor megmutatta klasszisát, hiszen kétszer is betalált. Ezt követően nem sokkal később hárommal elhúzott a PLER-Budapest igazolva, nem lesz könnyű dolga együttesünknek. Sajnos az időkérés sem segített, tartani tudták megszerzett előnyüket a vendégek. Aztán Füstös Ádám a kapunkban védéseivel megadta együttesünknek a lendületet és a huszadik percben ki tudtunk egyenlíteni Matevz Zagar találatával. Ekkor 12:12 volt az állás. Két minutummal később pedig Papp Tamás gólja az újbóli vezetésünket jelentette. Továbbra is rendkívül szoros volt az állás, folyamatosan tudtak egyenlíteni a fővárosiak. Sőt, vissza is vették tőlünk az előnyt, de a félidő utolsó három találatát szerencsére játékosaink szerezték, így 17:15-ös vezetésünkkel kezdődhetett a szünet.
Mirko Herceg indította a gólgyártást a második játékrész elején, de sajnos a PLER hárommal válaszolt rá, kiegyenlítve sokadszor az eredményt. De nem álltak meg itt. A 42. percben megint hárommal vezettek, 23:20-ra. Szerencsére összeszedtük magunkat és hihetetlenül nagy küzdelemben visszavettük a vezetést egy 4:0-ás etappal. De ha már lendületet kaptunk, nem álltunk meg, és további hármat berámoltunk az ellenfél kapujába. A PLER össze is zavarodott, amit remekül kihasználtunk és öt egységgel megléptünk az 51. percben. Innét nagyon szépen tudtuk tartani ezt a különbséget a mérkőzés végééig, csak a vendégek 11 gólig jutó német klasszisa, Dissinger okozott kellemetlenséget, sorban szerzett találataival. Őt nem tudtuk tartani, de a meccs viszont már a kezünkben volt, nem adtuk ki belőle a győzelmet.

 

Csapatunk vezetőedzője kihangsúlyozta, nagyon készültek erre a találkozóra is, pontosan tudták, hogy nagyon nehéz feladat előtt álltak.Együttesünk kiváló őszt zárt, hiszen kettő ponttal a harmadik Tatabánya mögött a negyedik helyen várhatja a folytatást. Reméljük, a tavasz is hasonlóan sikeres lesz majd. Csurgói KK – PLER-Budapest 35:30.

 

 

 



Műsor

Június 13. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

19.52: Forgószínpad – színházi magazin

20.25: Részekből egészet - dokumentumfilm

20.53: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

22.52: Forgószínpad – színházi magazin

23.25: Részekből egészet – dokumentumfilm

23.53: Képújság

 

Június 14. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

  7.52: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

10.52: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 2.)

13.52: Vallási magazin – Somogy-Zalai Evangélikus Találkozó

14.48: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

16.52: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. június 9.)

19.52: Forgószínpad – színházi magazin

20.25: Részekből egészet – dokumentumfilm

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár