Meg van a harmadik győzelem is

Rendkívül jól kezdte a 2023/2024-es bajnoki idény férfi kézilabda csapatunk. A Telekom Veszprém elleni papírforma vereséget követően, két ellenfelét is több góllal, magabiztosan győzte le. Ettől függetlenül nem számíthatott könnyű meccsre tegnap, vagyis 23-án, szombaton este, amikor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen, aki már szintén kettő győzelmet tudhat a magáénak.

Meg van a harmadik győzelem is

A Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai látogattak szombaton este a Sótonyi László Sportcsarnokba a férfi kézilabda bajnokság negyedik fordulójában. A vendégek eddig hibátlan mérleggel álltak a tabella negyedik helyén, így szoros összecsapásra lehetett számítani, mint ahogy az elmúlt bajnokságban, mindkét összecsapáson. Ők szerezték az első találatot, de a hatodik minutumban már mi vezettünk 3:2-re. A NEKA szorosan tapadt a ránk, annak ellenére, hogy kétszer is meg tudtunk lépni három góllal. A 10., illetve a 14. percben. De a vendégek mindig vissza tudtak jönni. Ezt elsősorban gyors lerohanásaiknak köszönhették. Szerencsére támadásunk nagyon erős volt, sok gól lőttünk. Az első félidő végéig aztán gyakorlatilag úgy zajlott a meccs, hogy mi vezettünk, a Balaton-partiak pedig egyenlítettek. Irányítónk, Zagar utolsó pillanatban szerzett találata jelentette számunkra a szünetben a 18:17-es, minimális előnyünket.
A folytatásban sem változott sokat a játék képe, Illetve annyiban, hogy kettő góllal vezettünk, nem eggyel. A nagy változás a a játékrész derekán jött, ami aztán végleg megpecsételte a kettő pont sorsát. Hullámvölgybe került a NEKA, amit rendre remekül használtunk ki. Ennek eredményeként nem sokkal később 28:23-ra megléptünk. Az 51. percben pedig már héttel vezettünk. Úgy tűnt, már csak a különbség lesz a kérdés, de a vendégek fiataljai szívósan küzdve jöttek fel egyre közelebb. De aztán továbbra is sokat hibáztak, így a pontszerzésük reménytelen volt. Csurgói KK – HSA NEKA 34:31.