Tíz éves évfordulóját ünnepelte a Csurgói Szív Egyesület

Alapításának tízéves évfordulóját ünnepelte a Csurgói Szív Egyesület. A szombat délelőtti eseményen a köszöntők mellett dr. professzor Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész tartott előadást. Természetesen elhangzottak az elmúlt jubileumi időszak eredményei is.

Tíz éves évfordulóját ünnepelte a Csurgói Szív Egyesület

Újabb civil szervezet köszöntötte fennállásának jubileumi évfordulóját ebben az esztendőben. A Csurgói Szív Egyesület ugyanis tíz éve lett megalapítva. Ebből az alkalomból került sor ünnepségre szeptember 23-án, szombaton délelőtt. A meghívott vendégek közül elsőként Szászfalvi László országgyűlési képviselő gratulált, majd természetesen városunk polgármestere is köszöntötte a Csurgói Szív Egyesületet.

 

Az elmúlt tíz esztendőre Vargáné hegedűs Magdolna, a civil szervezet elnöke tekintett vissza. Akárcsak az ötéves évfordulóra, a mostani tízévesre is meghívást kapott dr. professzor Papp Lajos. A Széchenyi-díjas szívsebész tartott rendkívül érdekes és tanulságos előadást, többször saját példáján keresztül igazolva szavait. Dr. professzor Papp Lajos előadásának nagy része az egészségről, a hosszú élet lehetőségéről szólt, például a megfelelő táplálkozás és a gyógyszerszedés veszélyeinek a bemutatásával. Szó esett még arról is, melyik a legegészségesebb vízforrás, illetve a séta, mint az egyik legegyszerűbb mozgás jelentőségéről. Végezetül pedig egy háromszáz éves, magyar áldás hangzott el.

 

Zárásként Decsi Csaba énekét hallhatták az ünnepség résztvevői.