Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutott férfi kézilabda csapatunk a Magyar Kupában. A november 9-én, szerdán lejátszott hazai összecsapáson a Komló volt az ellenfél. Az első félidő végén ötgólos előnyre sikerült szert tenni, melyet magabiztosan őriztek játékosaink a fiataljainak több lehetőséget adó ellenféllel szemben. A vége 33:26 lett. Ezzel a negyedik fordulóba jutott együttesünk.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Nehéz ellenfél jutott férfi kézilabda együttesünknek a Magyar Kupa harmadik fordulójában. Az a Komló látogatott el ugyanis a Sótonyi László Sportcsarnokba, akivel szinte mindig szoros, kiélezett csatát vívott. Az első találatra a negyedik percig kellett várni. Ekkor a vendégek balátlövője, Jerkovic talált be. Az ellentámadásól rögtön egyenlítettünk is, Bazsó Gergely révén. A folytatás is hasonlóképpen alakult, végig komlói vezetéssel, csurgói egyenlítéssel. A kilencedik percben azonban 6:3-ra megléptek. Ritmust váltottunk mi is és két minutummal később kiegyenlítettünk, majd a mérkőzés folyamán először át is vettük a vezetést a 15. percben, a gólerősen játszó Grega Krecic-nek köszönhetően. 8:7-es vezetésünket követően tartottuk a minimális előnyünket, majd mi mentünk el hárommal. A félidő előtti utolsó öt percben aztán állva hagytuk ellenfelünket és nagyszerű, eredményes játékot produkálva végül 19:14-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben.
Kettő komlói találattal kezdődött a második játékrész. Szerencsére gyorsan reagáltunk most is, hamar visszaállítottuk a félidőben megszerzett különbséget. A vendégeknél szinte végig fiatal játékosai kaptak lehetőséget a bizonyításra. A biztos vezetés tudatában viszont mi is kicsit visszavettünk a tempóból, így sokáig négy, öt, vagy hat gólon tudott váltakozva maradni az előnyünk. Az utolsó percekben ismét beleerősítettünk és még távolabb tudtunk kerülni. Az „i”-re a pontot egyik beállósunk, Matko Rotim tette fel a pontot. Utolsó másodperces találata a 33:26-os győzelmünket jelentette.

 

Férfi kézilabdázóink ezzel a sikerrel bejutottak a negyedik fordulóba. Hogy ki lesz az ellenfél, még nem lehet tudni, hiszen komoly élvonalbeli csapatok csatlakoznak a folytatáshoz. Reméljük, szerencsések leszünk a sorsolásnál.