Vereség hazai pályán a Szeged ellen

Vereséget szenvedett férfi kézilabda együttesünk a másik kiemelkedő csapat, az OTP Bank – PICK Szeged ellen. Ez, ellentétben a Veszprém ellen, nem hozott szoros összecsapást. A félidőben 18:12-re vezettek, a végén pedig 33:26-ra nyertek a Tisza-partiak.

Vereség hazai pályán a Szeged ellen

A Veszprémet követően, a másik kiemelkedő magyar csapat, a Szeged látogatott el a Sótonyi László Sportcsarnokba a bajnokság utolsó előtti fordulójában. A vendégek nagy lendülettel kezdték az összecsapást. Az első percben még ugyan 1:1 volt az állás, de a hatodikban már 5:1 a javukra. Ezt követően összeszedtük magunkat, megkezdtük a gólgyártást. De sajnos a Szeged is folyamatosan betalált. Mindennek köszönhetően háromgólos hátrányunk stabilizálódott hosszú-hosszú percekig. Mikler magabiztosan védte a Tisza-partiak kapuját, nagyban hozzájárulva, hogy ne kerülhessünk közelebb. Igaz, a mi kapusunkra, Füstös Ádámra sem lehetett panasz, nagyszerű védéseket láthattak a szurkolók tőle is. Az első félidő hajrája azonban rémálomszerűen alakult a mi szempontukból.14:11-ről ugyanis az utolsó négy percben 18:12-re megléptek a vendégek a szünetre, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget.
A folytatásban gyorsan feljöttünk négyre, de a Szeged nagyobb fokozatba kapcsolt és pillanatok alatt megmutatta, hogy nem lesz kérdés, ki nyeri meg ezt a találkozót. A 40. percben 23:15-re vezettek. Másik kapusunk, Holló Balázs is megmutatta, hogy ezen a meccsen is jó teljesítményt tud hozni, amit hetek óta már láthattunk tőle. De mindez arra volt elég, hogy valamelyest feljebb tudtunk kapaszkodni. Mindhiába, ugyanis a Szeged ellenállhatatlanul játszott. 6-8 gólon tartotta magabiztosan az előnyét, nem volt esélyünk egy szorosabb végeredményre. A mérkőzés utolsó gólját jobbátlövőnk, Grega Krecic szerezte az 58. perc végén. Csurgói KK – OTP Bank-PICK Szeged 26:33.

 

A vendégek mestere, Juan Carlos Pastor elmondta, ahogy látszott is, nagyon komolyan vették ezt a meccset. Főként a védekezésüket emelte ki. Véleménye szerint ez működött hatékonyan ahhoz, hogy magabiztosan nyertek. Az első félidei játékukat jobbnak ítélte, mint a másodikét. Együttesünk az utolsó fordulóban, zsinórban a harmadik hazai összecsapásán a kis Veszprémet fogadta május 27-én, szombaton. Az összecsapásról június 4-ei hírmagazinunkban láthatnak majd összefoglalót.