A mozogni vágyókat várták az elhízás elleni napon

A mozogni vágyókat várta a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda május 22-én, hétfőn délelőtt a Víztoronynál. A köszöntőt és a bemelegítést követően 1 km séta várta az érdeklődőket. Az eseményre több mint hetvenen jöttek el, fiatalok és idősek egyaránt.

A mozogni vágyókat várták az elhízás elleni napon

A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos vagy elhízott, tízből hat érintett pedig felnőttként is küzd ezzel. A gyermekkori elhízás ráadásul súlyos egészségügyi kockázatokkal jár. Többen úgy vélik, mindez a 21. század egyik legnagyobb közegészségügyi problémája. Ezt Európában járványnak is tekintik, melyről nem lehet eleget beszélni. Külföldi és hazai adatok egyaránt arról árulkodnak egyébként, hogy Magyarországot kifejezetten érinti ez a probléma: a lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Erre kívánja felhívni a figyelmet az Európai Elhízás Elleni Nap, amely kapcsán Csurgón is egy rendezvény valósul meg az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából.

 

Az EFI hétfő délelőtti rendezvényére sokan gyülekeztek a Víztoronynál. Az iroda munkatársai megkeresték az iskolákat is az eseményen való részvételre agitálva.

 

A Csurgói Egészségfejlesztési Iroda legközelebbi rendezvénye szintén egy aktualitásnak köszönhető, mégpedig a gyermeknapnak. Kis Franciska zárásként elmondta, sűrű lesz az iroda nyári időszaka, hiszen további programok, események kerülnek megszervezésre, megvalósításra.