A pálinkákat és a fehérborokat dicsérte a zsűri idén

Megrendezte hagyományos bor- és pálinkaversenyét a Hegyigazdák Egyesülete. A gazdák összesen 50 bor- és 38 pálinkamintát hoztak el a bíráknak. Mindkét zsűri egyöntetűen megállapította, a tavalyi rendkívül kedvező időjárásnak is köszönhetően, szép borok és finom pálinkák születtek. Előbbinél összesen 9, utóbbinál 7 aranyminősítés bizonyította mindezt. Az év bora Pál János Chardonnay-ja lett, míg az év pálinkájának járó elismerést Felföldi Károly vilmoskörtéje érdemelte ki.

A pálinkákat és a fehérborokat dicsérte a zsűri idén

Immár huszonhárom éve rendezi meg népszerű bor- és pálinkaversenyét a Hegyigazdák Egyesülete, amelyen nem csak a csurgói, hanem a környékbeli települések szőlősgazdái is részt vesznek. Ez alkalommal nagyjából annyi minta érkezett a 2017-es évben előállított italok zsűrizésére, mint az elmúlt esztendőkben.

 

A zsűritagok nem csak bírálták a borokat, de beszámoltak tapasztalataikról is, összegezve a hibákat és az erényeket egyaránt. Aki pedig igényli, őt természetesen tanácsokkal is segítik.

 

Mindkét zsűri elnöke kiemelte a tavalyi év rendkívül kedvező időjárását, amely nagyban segítette a kiváló termést.

 

Tavaly 51 pálinkával neveztek, melyből 13 lett aranyérmes. Ez alkalommal kevesebb mintát hoztak, így hiába volt a kiváló időjárás, nem született annyi, mint egy évvel ezelőtt.

 

A boroknál végül összességében kilenc arany született: öt a fehéreknél, négy a vörösöknél. Közülük az év borának Pál János Chardonnay-ját választották. A pálinkáknál ezt az elismerést, a hét aranyérmes közül, Felföldi Károly vilmoskörtéje érdemelte ki.