Kétnapos lesz az idei raliverseny

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a porrogi amatőr raliversenyt Szabó Krisztián. Régen országos bajnokság is volt a hétszergörbe adta területen, amely végül abba maradt. Az autósport csurgói szerelmese 2010-től rendezi meg folyamatosan, minden esztendőben újra. Ezúttal azonban különleges lesz, hiszen a vasárnapi esemény előtt, szombaton Csurgón egy előzetes bemutatóra is sor kerül, közönségcsalogató céllal. Szabó Krisztián külön kiemelte az esemény támogatói, segítői között öt település önkormányzatát, köztük a csurgóit is. A versenyre egyébként közel 70 induló nevezésére lehet számítani.

Kétnapos lesz az idei raliverseny

Raliautók érces hangjától lesz hangos nemsokára ismét Porrog, Porrogszentkirály térsége a hétszergörbe területén. Ebben az esztendőben is megrendezi ugyanis az immár hagyományosnak mondható amatőr raliversenyt Szabó Krisztián.

 

Egy ilyen nagyszabású esemény megszervezésében rendkívül fontos szerepet játszanak a támogatók, segítők. Szabó Krisztián közülük is elsőként az önkormányzatokat emelte ki, benne a csurgóit is.

 

A verseny házigazdája egyébként ebben az esztendőben is a Balatonyi Árpád nevével fémjelzett Balatonyi Rallye Team lesz.

 

Ez alkalommal különleges lesz az idei verseny, ugyanis Csurgón sor kerül egy prológra, vagyis egy előzetes bemutatóra a futamot megelőző napon. Szabó Krisztián rendkívül örült annak, hogy a szombaton Csurgón sikerül megtartani egy ilyen nézőcsalogató eseményt, hiszen ezzel a rendezvény színvonala is mindenképpen emelkedik. Ennek megvalósulásában pedig a Csurgói Sportcsarnok Kft. vállalt főszerepet, nagy segítséget nyújtva a megrendezéséhez.

 

A ralibarátok és mindazok, akik szeretik ezt a technikai sportot, még várniuk kell egy bő hónapot a versenyre, amelyre szeptember 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap kerül majd sor.