Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

A Csurgói KK idén ismét indulhatott az EHF Kupában. A második fordulóban a román Constanta csapatával kerültek össze. Az első idegenbeli mérkőzésen 24-22 arányú győzelmet arattak a Csurgói fiúk, emiatt a visszavágóra kedvező helyzetben érezhették magukat. A hazai mérkőzésen kemény, férfias küzdelem mellett, a fantasztikus véghajrában Leimeter Csaba utolsó másodperces góljával, a harmadik fordulóba lőtte a csapatot.

Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

A Csurgói KK csapata sikeresen kezdte az idei nemzetközi szereplést. A első mérkőzésen a román HCD Constanta otthonában szerzett kétgólos előny birtokában joggal reménykedhetett a kedvező folytatásban. A mérkőzés nagy része hasonló volt az előző heti szerepléshez, csak most a román vendégek álltak közelebb a továbbjutáshoz. A mérkőzésből közel fél perc volt hátra, amikor Nagy Szabolcs belőtte a számunkra megítélt büntetőt. Az izgalmaknak azonban itt még nem volt vége. A vendégcsapat a gyors középkezdést követően újra három gólra növelte az előnyét. Hét másodperc maradt a Csurgónak, hogy csodát tegyen. A korábban sérülést szenvedő Leimeter Csaba bebizonyította, hogy vannak még csodák - a dudaszó előtt egy másodperccel nagy lövést zúdított a román kapu baloldalába, továbbjuttatva ezzel a Csurgói KK csapatát. A visszavágó végeredménye 19:21, összesítésben pedig 43:43. Együttesünk számára az idegenben lőtt több gól a harmadik fordulót jelentette.

 

Azóta az EHF bécsi központjában megtörtént a sorsolás is. A Csurgói KK a harmadik fordulóban a francia Nimes csapatával mérkőzik a csoportba jutásért. Az első mérkőzésre 2019. november 16-án 15.00-kor kerül sor a Sótonyi László Sportcsarnokban, míg a visszavágó november 23-án 20.30-kor lesz Nimesben.