Öten kaptak jubileumi elismerést a pedagógusnapon

Június első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük. Ebből az alkalomból tartott ünnepséget az önkormányzat és a Kaposvári Tankerületi Központ. A pedagógusokat Szászfalvi László köszöntötte, míg ünnepi beszédet Stickel Péter, a tankerületi központ igazgatója mondott. A műsor mellett, mellyel a Kultúr Találka Csoport művészei készültek, átadásra kerültek az idei pedagógusdíjak is.

Öten kaptak jubileumi elismerést a pedagógusnapon

A csurgói tanárokat, tanítókat, óvónőket köszöntötte pedagógusnap alkalmából a város, illetve a Kaposvári Tankerületi Központ. Ez alkalommal is, mint minden évben, sok pedagógus, illetve a pedagógiai munkát segítő dolgozó vett részt az eseményen, ahol elsőként Szászfalvi László köszöntötte az ünnepelteket. A köszöntőt követően Stickel Péter, a tankerületi központ igazgatója méltatta szavaival őket.

 

A dicsérő szavakat után került sor a gyémánt-, illetve az aranydiplomák átadására. Elsőként Foszák Józsefné vehette át, aki pontosan hatvan éve szerezte meg felsőfokú pedagógiai képesítését. Szintén gyémántdiplomát kapott Horváth Lajosné, a Csokonai Gimnázium egykori tanára. Marika néni hat nappalis és három levelezős osztálynak volt az osztályfőnöke. Harmadikként köszöntötték Huszár Endrét, átadva neki a gyémántdiplomát.

 

Aranydiplomát ketten kaptak. Kereken ötven éve végezte el a főiskolát Molnár Zoltán, aki helyett lánya vette át az oklevelet, illetve Stelkovics Gyuláné. Nekik is járt a taps és az elismerés.

 

Műsorral erre az alkalomra a Kultúr Találka Együttes művészei készültek. Az idei pedagógusnapi ünnepséget állófogadás zárta, ahol Fazekas Ede Máté, a Csurgói Tankerület igazgatója mondott pár kedves gondolatot.