Szentkirályi Attila kiállítása a közösségi házban

Gyönyörű tájképekből álló kiállítás nyílt a közösségi ház kupolatermében. Hét év után hozta el Csurgóra a festményeit ismét Szentkirályi Attila. Bevallása szerint nagy szerelme a természet, a táj, melyet filozófiai szemüvegen keresztül is igyekszik szemlélni, megismerni magát a létezést. A tárlatot Szászfalvi László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki több szempontból is méltatta a művészt és munkásságát.

Szentkirályi Attila kiállítása a közösségi házban

Szentkirályi Attila egy rendkívüli képességekkel megáldott, igazi művész. Ez látszott rajta zongorajátéka közben is, melyet a közösségi ház kupolatermében hallhatott a szép számú érdeklődő, a művész festménykiállítása megnyitójának az elején. A most kiállított képei között több téma is megtalálható, de alkotásai nagy részében egy-egy tájképben gyönyörködhetünk.

 

„Maga a táj egy nagy szerelem számomra. Harminc éve vagyok megszállott természetjáró, és ezzel párhuzamosan alkotó is, hiszen a megszerezett élményeimet, tapasztalataimat viszem a vászonra. Ebből adódóan nyilvánvalóan nem absztrakt művész vagyok” – foglalta össze munkásságát Szentkirályi Attila.

 

Mostani kiállításának megnyitójára szép számmal jöttek el az érdeklődők, akik a művészt és a festményeit egyaránt tisztelik és szeretik. A tárlatot, Vargáné hegedűs Magdolna szavalatát követően, Szászfalvi László országgyűlési képviselő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

„Röviden úgy foglalhatom össze, hogy Szentkirályi Attila művész urat nem pusztán a jelenség érdekli, hanem a jelenség mögötti okokat, összefüggéseket kutatja és keresi szenvedélyesen” – összegezte Szászfalvi László.

 

És mivel is zárulhatott volna a kiállítás megnyitó, mint Szentkirályi Attila saját maga által szerzett zenéjével, ami kiváló összhangban volt a kiállításon látott festményeivel. Így lehetett megérteni igazán, milyen komplex, magas szintű művész valójában.