Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

Férfi kézilabda együttesünk a téli szünetben a negyedik helyen áll a tabellán, négy ponttal lemaradva a harmadik Tatabányától, illetve három pont előnnyel rendelkezve az ötödik, eggyel több mérkőzést lejátszott Balatonfüreddel szemben. Szakmai szempontból sem volt könnyű az ősz, hiszen a nyáron több új játékos is érkezett, akiket be kellett illeszteni a játékrendszerbe a régebb óta itt lévő társak mellé.


A téli pihenő nem volt hosszú a játékosoknak, hiszen jelenleg már zajlik a felkészülés. Az edzésen a játékosok nagy lendülettel dolgoztak, igyekeztek maximális erőbedobással végezni a gyakorlatokat.


Sajnos a válogatottal való világbajnoki felkészülés során kisebb sérülést szenvedett kiváló kapusunk, Bartucz Laci. Válogatott hálóőrünk természetesen most a csapattársakkal végzi a felkészülést, amelyből nem maradhatnak most sem az edzőmérkőzések.


„Négy edzőmérkőzés szerepel a programunkban. Az RK Dubrava együttesét hazai pályán fogadjuk, majd január utolsó hétvégéjén Porecbe utazunk egy rendkívül színvonalasnak ígérkező tornára, melyen olyan csapatok vesznek részt, mint a francia Chambery, a szlovén bajnok Celje vagy éppen az osztrák bajnok Aon Fivers. Mi a horvát ezüstérmes, SEHA-liga résztvevő Nexe-vel játsszuk az első összecsapásunkat” – részletezte Sótonyi László vezetőedző.


A bajnokság február 12-én, vasárnap folytatódik férfi kézilabdázóink számára, egy nehéznek ígérkező mérkőzéssel, hiszen Vácon kellene majd megszerezni a győzelmet. A programhoz képest pedig ez az összecsapás azért csúszik egy napot, mert előtte kedden Magyar Kupa mérkőzést vívnak majd Cegléden.