A szociális dolgozókat köszöntötte Csurgó

November 12-e a szociális munka napja. Ebből az alkalomból hívta az önkormányzat egy kis ünnepségre és megvendégelésre a csurgói központú intézmények dolgozóit november 10-én, pénteken délután a Napsugár Szociális Intézménybe. Itt Vassné Huszics Bernadett házigazdaként szólt pár gondolatot megjelent kollégáihoz, majd Füstös János polgármester köszönte meg az áldozatos munkájukat.

A szociális dolgozókat köszöntötte Csurgó

A szociális területen dolgozók többek között ott vannak megoldásként, amikor a szegénységben élő emberek érdekei sérülnek, segítségre szorulnak. De kortól függetlenül számíthatnak rájuk azok az emberek is, akik sajnálatos módon valamilyen fogyatékossággal élnek, hiszen vidámabbá, teljesebbé válhatnak napjaik. Ahogyan az időskor kihívásaival egyedül nehezebben megküzdőknek is a szociális munkában dolgozó munkatársak teszik élhetőbbé és könnyebbé a hétköznapokat. De ott állnak a krízishelyzetbe került családok, az iskolai gondjaikkal nehezen megbirkózó diákok mellett is. A 77 országban lévő tagszervezettel, köztük a magyar egyesülettel, rendelkező Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997. november 12-t jelölte meg a szociális munka napjaként. Ez minden évben jó alkalmat szolgáltat arra, hogy felhívják a közvélemény figyelmét azokra, akik a rászorulókért dolgoznak. Csurgón november 10-én, pénteken délután került sor egy kis ünnepségre az önkormányzat és a Napsugár Szociális Intézmény szervezésében.

 

Az eseményen részt vett Füstös János polgármester is, aki elsőként természetesen a köszönetét fogalmazta meg a csurgói járásban dolgozók számára, majd az ebben az ágazatban is tapasztalt nehézségekről beszélt.

 

Csurgó polgármestere a továbbiakban hosszasan szólt azokról a fejlesztésekről, melyek a szociális területen valósulnak meg a közeljövőben, hogy megkönnyítsék, javítsák a dolgozók munkakörülményeit. Ez több mint hétszáz millió Ft-os beruházást jelent pályázati forrásból, melynek keretében többek között új bölcsőde épül, illetve teljes mértékben megújulhat a Családsegítő Központ és a Napsugár Szociális Intézmény Eötvös Általános Iskola melletti épülete. A beszédeket követően minden résztvevő dolgozó pár szóban bemutatkozott, hiszen nyilván ezen a területen is jönnek-mennek a munkatársak. Ez is az egyik célja volt az ünnepségnek, egymás megismerése. A rendezvény megvendégeléssel és kötetlen beszélgetéssel zárult