Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál

Június első hétvégéje Csurgón a Csuszafesztivált jelenti. A múlt hétvégén megtartott a 17. alkalmon 16 főzőcsapat adta be a nevezését.A postai dolgozók, vagyis a Tértivevény csapata megvédte tavalyi elsőségét „Csusza, mint köret” kategóriában, míg a legjobb csusza főételt az Őszirózsa Nyugdíjas Klub készítette el a zsűri értékelése szerint. A helyi és környékbeli kulturális fellépők mellett, most is színes kísérőprogramok várták az érdeklődőket, a kisebb költségvetés ellenére.

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a Csuszafesztivál

Autó bemutató hangjától volt hangos június harmadikán, szombaton reggel a Víztorony és környéke. A driftelők, akik között két csurgói csapat is volt, szinte együtt kezdték a napot a 17. alkalommal megrendezett Csuszafesztivál 16 főzőcsapatával. A tavalyival ellentétben, most ismét kétnapos volt a rendezvény. Előtte, pénteken zenés estre került sor, ahol fellépett a a Blue Melody, valamint a Flame Band Henivel. A kerékpártúrát és a futóversenyt követően az A Szakkör kiállítás megnyitója volt a programsorozat következő állomása, majd hivatalosan is megnyitásra került az esemény.

 

A megnyitó után a gyermekekre gondoltak a szervezők, hiszen a délelőtt hátralévő részében egy mesejáték, gyermekaerobik és egy zsonglőrelőadás szerepelt a műsorban. Már megkezdődött az ételek zsűrizése, amikor a színpadon Lakics Balázs lépett elő főszereplővé.

 

Közben egyre több csapat vitte a zsűrihez az elkészített ételét. Volt, aki a hagyományos tálalást választotta, de többen a művészibbet, dizájnosabbat. Érdekes, és ami a legfontosabb, rendkívül ízletes ételek vártak kóstolásra és értékelésre. Tényleg igyekezett mindenki a maximumot kihozni. A zsűri elnöke, immár ötödik alkalommal, Bede Róbert mesterszakács volt, akinek a kimagasló tudását a Paprika TV képernyőjén lehet kísérni és megismerni. A főzők megszokhatták tőle a szigorúan szakmai alapon történő, őszinte értékelést. Most is, mint mindig, igyekezett minden csapatnak elmondani építő véleményét, mit készítettek jól és mit lehetett volna jobban, mire figyeljenek oda legközelebb.

 

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub csapata minden csurgói rendezvényen ott van a főzők között. Ez alkalommal kiválóan teljesítettek, hiszen megnyerték a „Csusza mint főétel” kategóriát. A „Csusza mint köret” kategóriában címvédés történt, amire eddig még nem volt példa. A postai dolgozók Tértivevény elnevezésű csapata, a tavalyihoz hasonlóan, ismét a legjobbnak bizonyult.

 

A rendezvény ebben az esztendőben ismét csak sok érdeklődőt vonzott. A kilátogatók most is számos kísérőprogram közül válogathattak. Kézműves sátor, vásárok, ugrálóvár, egészségügyi szűrőprogram, városnéző kisvonat. Sokan hozták el kedvenceiket is az ilyenkor már hagyományosnak számító kutyaszépségversenyre. Egész nap autók és motorok bemutatójától volt hangos a környék. Az érdeklődők idén is megcsodálhattak egy autókiállítás, amely mindenképpen emelte az esemény színvonalát. Régi amerikai és a szocialista időkben jellemző kocsik egyaránt megtalálhatók voltak a bemutatott járművek között. Összességében színvonalasan megrendezett volt az idei Csuszafesztivál is. Főszervezője minden évben Márton-Szűcs Brigitta, aki a lehetőségekhez képest igyekszik a lehető legtöbbet kihozni. Nyilván ehhez elengedhetetlen a kollégái munkája is.

 

 

 


 


Műsor

Április 29. hétfő

18.27: A szomszéd vár – turisztikai magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

23.36: Képújság

 

Április 30. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.03: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.03: A szomszéd vár – turisztikai magazin

20.36: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár