Október 23-ai ünnepség a Rákóczi Iskolában

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek városunk állami fenntartású, alapfokú oktatási intézményeiben. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az ünnepi műsort követően az elsősök és az ötödikesek hagyományos fogadalomtételére is sor került.

Október 23-ai ünnepség a Rákóczi Iskolában

Pénteken reggel különleges tanrend volt városunk állami fenntartású, alapfokú oktatási intézményeiben. Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére tartottak ugyanis megemlékezést. Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában reggel nyolc órakor került sor.

 

Az Eötvös Iskola tagintézményében, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kilenc órakor kezdődött az ünnepség az ünnepélyes zászlóbehozatallal, illetve a Himnusz eléneklésével. Ezt követően került sor a kulturális műsorra.

 

A műsor után kihirdették azt a három nyertes tanulót, akik arra pályáztak, hogy diákként segítséget nyújtsanak az ott tanulóknak különböző problémáik megoldásában. Ezt követően kettő osztály fogadalomtétele következett, ami hagyomány az intézményben. Először az elsősöké. Az oktatási intézmény igazgatója, Sikesdi Veronika fogott kezet a legfiatalabbakkal, szimbolikusan az általános iskola polgáraivá fogadva őket, akik e neves alkalomra ajándékot is átvehettek. Oklevelet, színes ceruzát.

 

Az ötödikesek felsősök lettek, ezért tettek fogadalomtételt Az ötödikesek könyvet kaptak ajándékba, melyet az iskola diákvezetése adott át számukra. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.