Színházat népszerűsítőprogram a református gimnáziumban

„Kult up” elnevezéssel kulturális napra került sor a református gimnáziumban. A május 30-án megtartott eseményen főleg a színház világát ismerhették meg valamilyen szinten a fiatalok. Ennek keretében impro versenyre is került sor, illetve a résztvevő osztályok akrobatika órát kaphattak a világhírű Rippel testvérektől. Az esemény egy országos sorozat részeként kerülhetett Csurgóra, Ákli Krisztiánnak köszönhetően.

Színházat népszerűsítőprogram a református gimnáziumban

„Kult up. Belenősz a kultúrába” Hirdették május 30-án a református gimnázium bejáratánál elhelyezett molinók. Mindez olyan különleges kulturális napot jelentett az itt tanuló diákok számára, amilyenre még eddig nem volt példa. S hogy ez a program Csurgóra kerülhetett, Ákli Krisztiánnak volt köszönhető elsősorban, aki maga is aktívan vesz részt benne.

 

A programban több neves tanár, előadóművész ad át ismereteket, természetesen mindenki a saját szakmájából. A református gimnázium vezetősége pedig nyilvánvalóan örült a megkeresésnek.

 

A legnagyobb érdeklődés mindenképpen a nemzetközileg is méltán elismert Rippel testvérek akrobatika óráját övezte, akik a gimnázium új tornacsarnokában várták a mozogni vágyó osztályokat.

 

Rippel Ferenc és Viktor saját akadémiájukon adják át tudásukat, amellyel világhírnevet értek el. A testvérpár kilencszeres világrekordernek mondhatja magát, és most készülnek a tizedikre.

 

Nem csak az ő előadásuk, hanem az egész nap rendkívül érdekes és sikeres volt. Ákli Krisztián elmondta, remélhetőleg lesz még a jövőben ilyen lehetőség, és akkor ismét azon lesz, hogy Csurgó újra egy állomása legyen a Déryné Programnak.