Tovább folytatódik a református iskola tornacsarnokának az építése

Sajtótájékoztató keretében került bejelentésre a református iskola tornacsarnoka építésének a folytatása. A második ütemben minderre 250 millió Ft áll rendelkezésre, melyből elsősorban az eddig hiányzó öltözők és vizesblokkok kerülnek kialakításra. Az eseményen részt vett Soltész Miklós államtitkár is.

Tovább folytatódik a református iskola tornacsarnokának az építése

A református iskola új tornacsarnokának a déli részén épülnek meg a hiányzó öltözők és a vizesblokkok a fejlesztés, beruházás második ütemében. Az erre elnyert állami támogatás került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében május 10-én, szerdán. Itt elsőként a Somogyi Református Egyházmegye esperese köszönte meg az újabb kormányzati segítséget.

 

Soltész Miklós államtitkár egyetértett abban, hogy valóban nehéz időket élünk. De elmondta, ettől nem állhat meg az élet, tovább kell haladni a fejlődés útján.

 

Az eseményen térségünk országgyűlési képviselője elsőként azt hangsúlyozta, a református gimnázium mögött egy 231 éves történelmi múlt áll, és a mostani beruházás azt szimbolizálja, hogy élő jelene és reményteli jövője is van.

 

Füstösné Ábrahám Judit, az intézmény igazgatója reménységét fejezte ki, hogy a további szükséges elemekre is jut majd forrás, vagy esetleg a továbbiakban sikerül újat nyerni. Elmondása szerint, szükséges lenne térelválasztó függöny beépítésére, illetve egy mobillelátóra. A mostani fejlesztésre elnyert forrás tekintetében jelenleg a tervek egyeztetése zajlik, az öltözők és a vizesblokkok építése várhatóan az ősz folyamán kezdődhet meg.