150 éves a Dombóvár-Zákány vasútvonal

Jubileumi ünnepségre került sor augusztus 13-án a csurgói vasútállomáson. A 150 éves Dombóvár-Zákány vonalra emlékeztek ugyanis városunkban is. A köszöntők mellett többet is megtudhattak az érdeklődők az érintett szakaszról egy rövid vasúttörténeti előadás keretében. Kiállítás, ének és természetesen nosztalgiavonatok színesítették az eseményt.

150 éves a Dombóvár-Zákány vasútvonal

Nem mindennapi, különleges ünnepségre került sor augusztus 13-án, szombaton délelőtt. Helyszíne a csurgói vasútállomás volt, ahová egy nosztalgiavonattal is érkeztek vendégek.

 

Az eseményen Vargáné Hegedűs Magdolna tartott egy rendkívül érdekes vasúttörténeti előadást, természetesen az érintett szakaszról, kiemelve benne Csurgót, mint az egyik állomást. Ezt követően egy aktuális slágert énekelhettek a résztvevők az előadóval.

 

A régi érzések nem csak a nosztalgiavonat láttán törtek elő, hanem annak a kiállításnak a segítségével is, amely nagyon sok tárgyon keresztül hozta vissza a régi időket. A ruháktól a távírókon át az igazolványok, a menetlevelek, a térképek, a vasúti menetrendek, a különböző táblák, zászlók és természetesen több fotó. Így az ünnepség gyakorlatilag igazi időutazás is volt egyben.