23 napirendi pont az áprilisi képviselő-testületi ülésen

Hat előterjesztéssel bővült az eredetileg tervezettek száma a képviselő-testület áprilisi, soros ülésén. A 27-én, csütörtökön délután megtartott döntéshozatalon több beszámoló szerepelt a tavalyi év vonatkozásában. Végül mind a 23 napirendi pont elfogadásra került.

23 napirendi pont az áprilisi képviselő-testületi ülésen

Módosult az előterjesztések száma a képviselő-testület áprilisi, soros ülésén, melyre 24-én, csütörtökön délután került sor. Az eredetileg tervezett 17 helyett ugyanis 23 várt megtárgyalásra. Elsőként Horváth Ádám rendőralezredes számolt be városunk közbiztonsági helyzetének alakulásáról a tavalyi évet illetően. A Csurgói Rendőrőrs parancsnoka hosszasan sorolta a statisztikákat, pontos képet mutatva a számok tükrében. A folytatásban egy helyi rendelet került megalkotásra, mégpedig a köztemetőről és a temetkezés rendjéről szóló.

 

A harmadik előterjesztésnél szintén érintett volt a Somogy Megyei Temetkezési Kft., hiszen az ő beszámolójáról volt szó. Itt elsőként egy kérdés hangzott el, melyre az ügyvezető igazgató válaszolt. Az elfogadását követően egy újabb beszámoló következett, a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt-é a helyi közforgalmat illetően. Ez is egyhangú támogatást kapott. Csakúgy, mint a közterületek elnevezésének, az elnevezések megváltoztatásának és a házszámozás szabályainak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata.

 

Következett egy ingatlanvásárlás. Ketten tartózkodtak, öten a vétel mellett döntöttek. Hetedikként térítésmentesen átadta a testület az Alsoki Református Egyházközségnek a Csentei temetőt. Egy pályázat közbeszerzési szaktanácsadójának a kiválasztása volt a téma a folytatásban. Erre is mindenki „igen”-nel szavazott. Csakúgy, mint az I. sz. felnőtt háziorvosi körzet rendelési idejének a módosítására. Következett egy bölcsődei szerződés megkötésére Iharosberénnyel, ahol most került átadásra egy új intézmény.