Átadták a Festetics ösztöndíjat

Csurgó város képviselő-testülete tíz éve alapította a Festetics Ösztöndíjat. Célja elsősorban a helyi tanulók felsőfokú tanulmányainak a segítése. A pályázat útján megszerezhető támogatást, illetve díjat – a hagyományokhoz híven – a Festetics szobornál adták át. A rövid ünnepi eseményen kettő csurgói születésű egyetemi hallgató vehette át az elismerést Füstös János polgármestertől.

Átadták a Festetics ösztöndíjat

Csurgó város önkormányzata 2013-ban a képviselő-testület februári ülésén, hívta életre a Festetics Ösztöndíjat. A döntés értelmében évente kettő hallgató kap 100-100 ezer Ft-ot. Ez az összeg azóta sem változott. Az elmúlt évben december 21-én, került átadásra a Festetics Ösztöndíj. Az esemény helyszíne a városközpontban található Festetics szobor volt. Elsőként Füstös János polgármester köszöntötte a résztvevőket.

 

Jeszencsák Lilla az egyik díjazott nemcsak a Csurgói születése, hanem lelkészi hivatása révén is kötődik a település közösségéhez. Az elismerést természetesen nagy örömmel fogadta. A Festetics Ösztöndíj másik nyertese Kovács Alexandra, aki szintén a város szülötte. Természetesen Alexandrának is nagy megtiszteltetést jelent az elismerés.