Esküvő kiállítás nyílt a Helytörténeti Gyűjteményben

„Nekünk van egy galambunk. Annak a párját keressük.” A házasság hete alkalmából ezzel a címmel nyílt esküvői kiállítás a Helytörténeti Gyűjteményben február 16-án, csütörtökön délután. Az érdeklődőket Füstös János polgármester köszöntötte, majd a tárlatot Csima Edit volt anyakönyvvezető ajánlotta az érdeklődők figyelmébe megemlítve régi hagyományokat és a modern kor hozta változásokat egyaránt.

Esküvő kiállítás nyílt a Helytörténeti Gyűjteményben

Február 12-19-ig tartott idén a Házasság Hete. Ebből az alkalomból szerveztek kiállítást a Helytörténeti Gyűjtemény dolgozói, segítségül kérve a lakosságot régi esküvői fotók, tárgyak tekintetében. Az összegyűlt anyag bemutatásának megnyitójára 16-án, csütörtökön került sor, ahol elsőként Füstös János polgármester köszöntötte az érdeklődőket.

 

A kiállítást Csima Edit, volt anyakönyvvezető nyitotta meg, aki huszonkét évig látta el ezt a bevallása szerint is nagyon szép, de ugyanakkor sokrétű, felelősségteljes feladatot, több mint 350 hivatali esküvőt megtartva. Gondolatai között konkrét esküvői babonákról is beszélt, megemlítve néhányat. Majd ezt követően a mai, modern kor hozta változásokról szólt.

 

A résztvevők nagy érdeklődéssel nézték a kiállított tárgyakat, de elsősorban a régi fotókat. Aki meg szeretné tekinteni, március 10-ig teheti meg a Helytörténeti Gyűjtemény emeletén.

 

 

 Műsor

Március 22. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

16.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

17.25: Képújság

18.28: Generációnk – nyugdíjas ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

19.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

20.25: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár