Farsang az Eötvös Általános Iskolában

Megtartotta farsangi rendezvényét az Eötvös József Általános Iskola. Ahogy a hosszú évek alatt, most is rendkívül ötletes jelmezeket láthatott a zsűri és a szülők. Az elsősöktől a harmadikosokig egyéni jelmezbe bújtak a gyerekek, negyediktől pedig már csoportosan készültek az osztályok.

Farsang az Eötvös Általános Iskolában

A nyolcadik osztályok idén nem keringővel nyitották meg a farsangi ünnepséget az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában, eltérően a régi hagyományoktól. Először a Pomádé című filmből volt látható több részlet, majd jött egy reptéri jelenet Korda György nagy sikerű slágeréből ötletet merítve.

 

A február 18-án, szombaton délután megtartott eseményen először az elsősök, majd a másodikosok, végül a harmadikosok mutatták be egyéni jelmezeiket. Nagyon sokféle érdekes, színvonalas maskarákat készítettek a gyermekek a szüleik segítségével, így méltán csattant fel a taps több esetben is. Focisták, hercegnők, kommandósok, balerinák és még sokan lepték el az intézmény tornacsarnokának egyik felét ötletes elképzeléseiket megvalósítva a gyerekek, természetesen szüleik segítségével. Az egyéni jelmezesek bemutatását követően jöttek a csoportos produkciók. Elsőként a két negyedik osztály. Katonákkal és táncos lányokkal, valamint egy tengeri jelenettel, ahol nem csak a zenében jelent meg a sárga tengeralattjáró.

 

Kihagyhatatlanul jó ötlet még mindig a hupikék törpikék. Így gondolták az 5. A osztályosok is. A másik ötödik osztály az Aranycsapat legendáit idézte, amibe még egy rövid focimeccs is belefért.

 

Természetesen a hatodik és a hetedik osztályosok is színvonalas produkcióval készültek. A díjátadás pedig a végén ismét csak hosszabb időt vett igénybe, hiszen a zsűri igyekezett mindenkit megjutalmazni, aki beöltözött, illetve valamilyen produkcióval készült, emelve az idei Eötvös-farsang színvonalát és nem utolsósorban a hangulatát.