Idén is megrendezésre került a Napsugaras Levendulás Nap

A levendula már évek óta nagy szerepet játszik a Napsugár Szociális Intézmény gondozottjai életében. A reneszánszát élő illatos gyógynövény gondozása, begyűjtése, feldolgozása kiváló alkalmat teremt a gondozottak mindennapjainak hasznos és tartalmas eltöltésére. Az intézmény és egyesülete idén is megrendezte hagyományos Levendula ünnepét. A nyitott rendezvény sok érdeklődött vonzott, lehetőséget adva a résztvevőknek a kuriózum számba menő gasztronómiai élvezeteknek, kreatív tevékenységeknek és a kötetlen beszélgetéseknek.

Idén is megrendezésre került a Napsugaras Levendulás Nap

A Napsugár Szociális Intézmény és támogató egyesülete a héten tartotta meg az év egyik kiemelkedő eseményét, a Napsugaras Levendulás Napot. A rendezvény hagyományai több mint öt évvel ezelőtt kezdődtek, amikor az első levendulatöveket megrendelték. A reneszánszát élő illatos gyógynövénynek ma már számtalan feldolgozási módját sajátították el a gondozottak.

 

A gondozottak életében a közösségépítés mellett kiemelkedő cél az érzékenyítés, amely nagy jelentőséggel bír, hiszen a rendezvényre a családtagok, segítők és a település lakosai is meghívást kapnak.

 

Az intézmény ellátottjainak egész éves tevékenységet jelent a levendulával való foglalatoskodás. A rendezvény programjában a fő szerepet - a hagyományokhoz híven – a levendula kapta, de idén egy új, talán kissé méltatlanul mellőzött növénnyel, a csalánnal ismerkedhettek a résztvevők. Ennek áldásos hatásait Zsír Dávid, az intézmény egyik gondozottja mutatta be a jelenlevőknek.

 

Vassné Huszics Bernadett intézményvezető a jövőbeli tervekről is beszélt, melyben várhatóan nagy szerepet kapnak a hagyományok, illetve a pályázati forrásból vásárolt ingatlan is.

 

A nyitott rendezvény sok érdeklődött vonzott, lehetőséget adva a résztvevőknek a kuriózum számba menő gasztronómiai élvezeteknek, kreatív tevékenységeknek és a kötetlen beszélgetéseknek.