Trófeaszemle és családi nap Kaszóban

Idén is megtartotta családi nappal egybekötött trófeaszemléjét a Kaszó Zrt. Galamb Gábor elmondta, rendkívül eredményes időszakon vannak túl, hiszen több rekordjuk is megdőlt a szarvasvadászat során. Kiemelte, az elejtett gímbikák érmes aránya meghaladta a 80 %-ot, ami még sosem fordult eddig elő. Mindez egy jól felépített, nagyon tudatos, észszerű gazdálkodásnak az eredménye – tette hozzá a vezérigazgató.

Trófeaszemle és családi nap Kaszóban

Ahogy minden esztendőben, most is kürtszó nyitotta meg Kaszóban a trófeaszemlét október 7-én, szombaton. Az eddig megszokottaknak megfelelően ez az esemény családi nap is volt egyben. Ez egy nagyon fontos esemény a részvénytársaság életében, hiszen lezárul egy sok munkával teli vadászati időszak.

 

Galamb Gábor több mint tíz éve irányítja a Kaszó Zrt-t. Kollégáival már akkor kidolgoztak egy rendkívül tudatosan felépített, hosszú távú vadgazdálkodási tervet annak érdekében, hogy egyre szebb állománnyal büszkélkedjenek az évek során. Ennek érett be a gyümölcse, melyet az utóbbi években már lehetett tapasztalni, nagy büszkeségükre.

 

A minőségi vad komoly bevételt is jelent a részvénytársaságnak. Ez is indokolta a meghatározott tervek szigorú betartását. A minőségi vadállomány nyilvánvalóan több vendéget is eredményez, ami szintén pénzt jelent.

 

A trófeaszemle mellett a családi nap keretében több esemény is volt, melyekkel a gyermekekre is gondoltak a szervezők. Illetve egy rendkívül színvonalas természetfotó kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők.