Pályaválasztási napot tartottak az Eötvös Általános Iskolában

Megtartotta szokásos pályaválasztási napját az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola. Ismét a környékbeli középiskolák érkeztek, rajtuk kívül azonban most egy budapesti oktatási intézmény is eljött. A diákok sok információt kaptak ez alkalommal is, érdekes bemutatókat is látva. Az eseményen vállalkozások, cégek is képviseltették magukat.

Pályaválasztási napot tartottak az Eötvös Általános Iskolában

Sok szakma és középiskola képviseltette magát az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola hagyományos pályaorientációs napján, melyre október 10-én, kedden délelőtt került sor.

 

A középiskolák igyekeztek minél jobban lekötni a tanulók figyelmét, éppen ezért különféle bemutatókkal készültek.

 

Az alsótagozatos tanulókat négy helyszínen várta foglalkozás. Betekinthettek a méhészet, az erdészet, a vadászat rejtelmeibe. De megismerhették milyen a pirotechnikus munkája, illetve milyen egy élsportoló élete. Az ötödik osztályosok az Egészségügyi Centrumba látogattak, ahol az intézmény feladatairól volt szó. A hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosok, illetve a Rákóczi Iskola végzősei pedig négy teremben hallhattak előadásokat. Az egyikben az egészségüggyel ismerkedhettek meg alaposabban, a másikban a turizmusról, vendéglátásról kaptak információt, egy előadás keretében pedig ismertették számukra, mi a munkája a logisztikusnak. A negyedi teremben az állattenyésztés, növénytermesztés volt a téma a Claessens cégcsoport CSICSO PIG Kft-jének köszönhetően. Az iskola aulájában kialakított bemutatótéren kapott helyet több középiskola, hogy ismertesse képzéseit, illetve kettő mesterség. Nagy érdeklődés kísérte a fodrász és a szaunamesterek munkáját egyaránt. Az iskola egyébként nagyon fontosnak a diákok mellett a szüleik tájékoztatását is. Így lehetőséget adtak nekik a nap végén egy beszélgetésre, a hiányzó, de szükséges információk megszerzése érdekében.