Városi ünnepség augusztus 20-án

Az államalapítás alkalmából megtartott, augusztus 20-ai városi ünnepségidén is misével kezdődött, majd a Szentlélek Templom melletti Szent István szobornál folytatódott. Itt Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő mondta el ünnepi gondolatait. Ezt követően került sor a koszorúzásra, majd befejezésként a résztvevők megkóstolhatták a megszentelt újkenyeret.

Városi ünnepség augusztus 20-án

Az ünnepi mise részeként került megáldásra az újkenyér ebben az esztendőben is augusztus 20-án városunkban. A Szentlélek Templomban zajló eseményt követően a résztvevők államalapító királyunk szobrához vonultak, ahol bevezetésként egy vers hangzott el.

 

Az államalapításhoz kapcsolódó gondolatait ez alkalommal Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő osztotta meg, majd az augusztus 20-ai városi ünnepség kulturális részeként a Decsi testvérek énekkel készültek.

 

A hagyományoknak megfelelően megkoszorúzásra került Szent István király szobra. Az önkormányzat mellett, az egyházi és a civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait. Ezt követően, zárásként a résztvevők megkóstolhatták a megszentelt, új kenyeret.

 

 

 Műsor

Szeptember 28. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

16:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

17.33: Képújság

18.27: Diagnózis – egészségügyi magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2022. szeptember 25.) ismétlés

19:40: Vallási magazin – búcsú istentisztelet az Evangélikus Templomból                          ismétlés

20.33: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár