Népmesemondó verseny a Történelmi Parkban

Megszervezték idén is a közösségi ház és a Történelmi Park dolgozói a népmesemondó versenyt. Ezúttal közel harminc általános iskolás jelentkezett a megmérettetésre. A zsűri végül az előzetesen kiírt kettő helyett, három korcsoportban hirdetett eredményt. Az alsósokat ugyanis megosztotta, mivel 3-4. osztályos volt a nevezők mintegy fele.

Népmesemondó verseny a Történelmi Parkban

Szeptember 30-án, szombaton általános iskolások és szüleik vették birtokba a Történelmi Parkot, hiszen a közösségi ház ezen a napon szervezi meg immár hagyományosan a népmesemondó versenyét, melyre ezúttal az említett helyszínen került sor.

 

A jelentkezők szabadon választott népmesével készülhettek, melynek az időtartama nem haladhatja meg a tíz percet. A szakmai zsűri pedig most is reálisan értékelt, több szempontot is figyelembe véve.

 

Az 5-8-as korosztályban, vagyis a felsősök között idén sajnos jócskán elmaradt a jelentkezők száma a tavalyihoz képest. Éppen ezért itt csak egy első helyet osztottak ki, melyet Langer Dominik Gyula érdemelt meg. Hagyomány, hogy az élen végzők mindenki előtt még egyszer elmondják a népmeséjüket.

 

Az elsősök és a másodikosok közül Vass Katinka előadása tetszett a legjobban a zsűrinek. A harmadik és a negyedik osztályosok versenyét ezen az alkalmon Kiss Virág nyerte egy szépen megtanult, hosszú népmesével.

 

A szervezők figyeltek arra is, hogy mindenki kapjon valamit. Akik nem értek el helyezést vagy különdíjat, ők is átvehettek egy elismerő oklevelet.