Városi ünnepség az ’56-os események tiszteletére

A hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődött a 60 évvel ezelőtti forradalom tiszteletére rendezett városi megemlékezés október 23-án. A zászlóelvonás és az ’56-os emlékmű megkoszorúzását követően, az ünnepség a közösségi házban folytatódott, ahol Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet. Műsort ebben az esztendőben a református iskola diákjai adtak.

Városi ünnepség az ’56-os események tiszteletére

Az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából megtartott városi ünnepségen az emlékezők a Petőfi téri Országzászlónál gyűltek össze, ahol a Himnusz hangjainak kíséretében emelkedett magasba nemzeti lobogónk. Ezt követően a résztvevők a Polgármesteri Hivatal előtt található ’56-os emlékműhöz vonultak. Itt a hagyományoknak megfelelően a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el, tisztelegve az elődök, a forradalom hősei előtt. A megemlékezés a közösségi házban folytatódott, ahol Füstös János polgármester köszöntőjében Kovács Andorra, a forradalom csurgói eseményeinek egyik vezéralakjára emlékezett.

 

Az eseményen közreműködött a Csokonai Irodalmi Kör. Szentkúti Ferenc „Hősköltemény egy pesti srácról” című versét Balogh Veronika szavalta el.

 

„Nagyszüleim mesélték” elnevezéssel rajzpályázatot hirdetett meg előzetesen a város, a 60 évvel ezelőtti esemény tiszteletére. Ennek az eredményhirdetése is a megemlékezésen történt meg, ahol három csokonais diák kapott könyvjutalmat és 2000 Ft-os könyvutalványt. A folytatásban Szászfalvi László ünnepi gondolatait hallhatták a résztvevők.

 

„Az a szent küldetésünk, az a szent feladatunk, nemzeti missziónk, hogy továbbadjuk a következő nemzedékek számára, mit tettek az ’56-os hősök” – hangsúlyozta országgyűlési képviselőnk.

 

Csakúgy, mint kettő évvel ezelőtt, a kulturális műsor főszereplői ezúttal is a református iskola tanulói voltak, akik rendkívül színvonalas, főként zenei blokkokból álló műsorral készültek. A végén a Szózat elhangzása az egész hetes ünnepi programsorozat zárását jelentette.


Műsor

Május 5. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból

  8.44: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.44: Így történt – archívműsor

14.30: Forgószínpad – színházi magazin

15.00: A szomszéd vár - tudományos magazin

15.33: Csurgói KK – HE-DO B.BRAUN Gyöngyös NB I-es bajnoki férfi kézilabda             mérkőzés

17.00: Ecsetvonások, székelyesen – dokumentumfilm

17.53: Vallási magazin – mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból

18.36: Csurgói Hírmagazin

19.20: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár