Folytatódott a gyenge tavaszi szezon

Fájó vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a legutóbbi bajnoki fordulóban. Hazai pályán maradt alul a Dabas ellen. Hiába vezettünk négy találattal is a második félidőben, az utolsó másodpercekben kapott góllal végül 26:25-re alulmaradtunk. Ezzel sajnos tovább folytatódott gyenge tavaszi szezonunk.

Folytatódott a gyenge tavaszi szezon

A tabella tizenegyedik helyén álló Dabas volt a vendége férfi kézilabda csapatunknak múlt héten, szombaton. Így joggal volt elvárható a győzelem, még ha kicsit gyengélkedik is együttesünk a tavaszi szezonban. Nyilván azért mindenképp nehéz mérkőzésre lehetett számítani. Az első kettő gólunkat beállóból szereztük Szeitl Erik révén, mellyel 2:1 volt az állás. A 10. percben azonban már vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, 3:2 arányban. A védekezés mindkét oldalon jó színvonalon működött, így nem csoda, ha rendkívül szorosan alakult a meccs. A 14. percben már ismét mi álltunk jobban, de kettőnél többel nem tudtunk meglépni. A Dabas nagyon szívósan, felkészülten kézilabdázott, így szorosan tapadt ránk. Olyannyira, hogy a félidő vége előtt átvette a vezetést. Rok Skol még egyenlíteni tudott, de az ellenfél balszélsője még be tudott találni, melynek köszönhetően 14:13-as hátrányunkkal ért véget az első játékrész.
A folytatásban a 35. percben utolértük a vendégeket, ekkor 15:15 volt az állás. Innéttől egy jó szériát produkáltunk, amiben rendkívül hatékony segítségnek bizonyultak kapusunk, Holló Balázs védései. Remek formában védett ebben az időszakban. Megléptünk négy góllal is, de aztán sokáig kettő-három egységnyi különbségen ugrált az eredmény. A támadásban vétett sok technikai hibánk azonban felvetették a kérdést, hogy mikor jön közelebb a Dabas. Nos ez a lehető legrosszabbkor következett be, a mérkőzés hajrájára. Az 54. percben ugyanis egyenlíteni tudott. Sőt, kettő minutummal később a vezetést is átvették. 25:25-ös állással kezdődött az utolsó perc, amely rendkívüli izgalmakat hozott. Időkérésünket követően, sajnos Mladen Krsmancic ziccert hibázott, melyet követően az ellenfél időt kért tizenegy másodperccel a vége előtt. Jobbátlövőjük, Fekete Bálint révén sajnos be tudtak találni, megszerezve ezzel a győzelmet. Csurgói KK – Dabas KC KFT 25:26.

 

Ezzel a nem várt vereséggel sajnos tovább folytatódik együttesünk gyenge tavaszi szereplése. Az őszi szezon zárásakor a negyedik helyen álltunk, most a hatodikra csúsztunk vissza. A folytatásban ettől mindenképpen több kell, ha a kitűzött célt, vagyis a legalább a hatodik helyet meg szeretnénk szerezni.