Hét előterjesztés a szeptember végi testületi ülésen

Hét előterjesztés szerepelt városunk képviselő-testületének szeptember végi, soros ülésén. Szó volt a szociális tűzifáról a II. sz. házi gyermekorvosi körzet működtetéséről az általános iskolák beiskolázási körzetéről, a Festetics Ösztöndíj kiírásáról. Mindegyik téma határozati javaslata egyhangú támogatást kapott.

Hét előterjesztés a szeptember végi testületi ülésen

Egy napirendi ponttal bővült az eredetileg tervezettek száma a képviselő-testület szeptemberi, soros ülésén, melyre 28-án, csütörtökön délután került sor. Elsőként a szociális célú tűzifa támogatás szabályairól szólórendelet került módosításra. Az egyhangú elfogadását követően kiválasztották a tűzifa beszállítójának a Csurgói Erdőgazdálkodási Kft-t, majd jött a II. sz. gyermek háziorvosi körzet működtetése. Ez az előterjesztés is mindenkitől „igen” szavazatot kapott.

 

Az általános iskolák beiskolázási körzetének a véleményezésénél felvetődött egy probléma a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola étkezőjének kapcsán. Az eredeti téma végül mindenkitől támogatást kapott. Ötödikként került sor a Festetics Ösztöndíj kiírására.

 

Egy Csokonai u. 4. sz. alatti, második emeleti önkormányzati ingatlan került értékesítésre kijelölve a folytatásban, majd zárásként következett a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről tájékoztató. Itt Ilia Csaba kettő kérdést tett fel, melyre Füstös János polgármester válaszolt. Az utolsó napirendi pont zártkörűen lett megtárgyalva.